Lappa doet boodschappen [Spaans]
Boek

Lappa doet boodschappen [Spaans] = Lappa va de compras (2024)/ Mirjam Visker, vertaling [uit het Nederlands]: Transferendi BV

Lappa en Lin doen boodschappen voor oma, want haar voet zit in het gips. Als ze weer naar huis lopen, vallen twee eieren kapot. Wat nu? Oblong prentenboek met felgekleurde illustraties, telopdrachten en interactieve vragen. Tekst in het Nederlands en Spaans. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleurrijk prentenboek in oblong formaat waarin Lappa en Lin in de supermarkt boodschappen doen voor oma, omdat haar voet in het gips zit. Als Lappa en Lin ieder met een (papieren) tas vol boodschappen terugkeren, vallen twee eieren kapot op de grond. Gelukkig helpt de buurvrouw hen uit de brand. Eenvoudig verhaaltje met felgekleurde, vrij strakke illustraties binnen dunne zwarte lijnen over twee pagina's. Ze zijn vrolijk maar ogen wat statisch. Elke pagina bevat gemiddeld vijf regels tekst die zich goed laat voorlezen. Bij elke illustratie staat onder aan de bladzijde in een rood kader een vraag, die interactie stimuleert, bv. 'Waarom krijgt Lappa geen plastic tas?'. Lappa en Lin zijn fantastiedieren met lange oren, ze zijn volledig gekleed en lopen rechtop. Voorin een kijkplaat met telopdrachten, ook diverse 'vriendjesvragen' gaan over tellen. Helaas niet altijd zorgvuldig, bij de vraag naar hoeveel verschillende boodschappen is het antwoord volgens de tekst niet hetzelfde als wat te zien is op oma's getekende briefje. Achterin een kleurplaat met telopdracht. Deel uit de uitgebreide serie over Lappa, die vaak figureert in meertalige avonturen*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

NederlandsSpaans | 9789464720266

Titel Lappa doet boodschappen [Spaans] = Lappa va de compras
Uniforme titel Lappa va de compras
Auteur Mirjam Visker
Instelling /Transferendi
Type materiaal Boek
Uitgave [Vlaardingen] : LAPPA Books International BV, 2024
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 × 24 cm
Annotatie Tweetalige uitgave Nederlands - Spaans. - Op rug: NL-SP
ISBN 9789464720266
PPN 441302998
Thematrefwoord Winkelen ; Grootmoeders ; Tellen ; Hulpvaardigheid ; Meertalige jeugdboeken
Taal NederlandsSpaans

Relaties/Serie

Lappa® kinderboekenserie
Boek

Lappa® kinderboekenserie (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Mirjam Visker