Ik zie u staan
Boek

Ik zie u staan de helende kracht van empathie (2024)/ Maria van den Muijsenbergh & Hub Wollersheim (red.)

Verzamelde essays vanuit onder meer filosofisch, medisch en technologisch perspectief over de kracht van empathie en naastenliefde in een polariserende samenleving.

Aanwezigheid

Recensie

Een actuele en verdiepende essaybundel over de kracht van empathie in een polariserende wereld. Met het afbrokkelen van traditionele waarden en het toenemende individualisme rijst de vraag: kunnen wij nog empathisch zijn voor elkaar? Vanuit verschillende invalshoeken, waaronder filosofie, medische wetenschap en technologie, wordt de lezer in deze bundel meegenomen op een ontdekkingsreis naar het belang van empathie. Kan een hernieuwde aandacht voor empathie bijdragen aan een betere samenleving? Hoe beïnvloedt empathie de relatie tussen arts en patiënt? Kunnen moderne technologische ontwikkelingen samen gaan met empathisch begrip? Het boek is een uitnodiging om de kracht van empathie te herontdekken en te integreren in ons dagelijks leven. Geëngageerd en academisch geschreven, met ruimte voor persoonlijke bespiegelingen. Met name geschikt voor geoefende lezers met interesse in (actuele) maatschappelijke vraagstukken. Met bijdragen van onder meer Frans Derksen, Ad Vingerhoets, Arthur Kok en Joachim Duyndam. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Annalen van het Thijmgenootschap'.

Specificaties

Nederlands | 9789463014908 | 154 pagina's

Titel Ik zie u staan : de helende kracht van empathie
Secundaire auteur Maria van den Muijsenbergh ; Hub Wollersheim
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Eburon, 2024
Overige gegevens 154 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463014908
PPN 441348386
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Empathie; Sociologische aspecten; Opstellen ; Naastenliefde; Sociologische aspecten; Opstellen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Empathie

Relaties/Serie

Annalen van het Thijmgenootschap
Boek

Annalen van het Thijmgenootschap (Vereniging tot het Bevorderen van de Beoefening der Wetenschap onder de Katholieken in Nederland, waarbij aangesloten de Vereniging voor Thomistische Wijsbegeerte) (1949-...)

vol. jrg. 112 (2024), aflevering 1
Uitgeleend