De kracht van vriendelijkheid
Boek

De kracht van vriendelijkheid hoe je aardiger wordt voor jezelf, anderen en de wereld ([2024])/ Claudia Hammond, vertaald [uit het Engels] door Karl van Klaveren en Indra Nathoe

Beschouwing over de kracht van vriendelijkheid, met zeven praktische lessen over de voordelen van vriendelijkheid op individueel en maatschappelijk vlak op basis van recent wetenschappelijk onderzoek.

Recensie

Een beschouwing over de kracht van vriendelijkheid op zowel persoonlijk als maatschappelijk vlak. In een tijd van wereldwijde uitdagingen zoals polarisatie, oorlog, klimaatverandering en pandemieën, roept Claudia Hammond op tot meer zachtaardigheid. In dit boek deelt ze zeven lessen over vriendelijkheid, bijvoorbeeld dat er meer vriendelijkheid in de wereld is dan we denken, dat je je beter voelt door vriendelijk te zijn en dat vriendelijke mensen ook winnaars kunnen zijn. Aan de hand van o. m. inzichten uit de Kindness Test, een groot wetenschappelijk onderzoek naar vriendelijkheid van de University of Sussex, benadrukt het boek het belang van vriendelijk zijn voor onszelf, anderen en de wereld. In heldere en pakkende stijl geschreven, met ruimte voor het persoonlijke perspectief van de auteur. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Claudia Hammond (1971) is een Britse auteur, radiopresentator en podcasthost voor de BBC.

Specificaties

Nederlands | 9789025912376 | 302 pagina's

Titel De kracht van vriendelijkheid : hoe je aardiger wordt voor jezelf, anderen en de wereld
Auteur Claudia Hammond
Secundaire auteur Karl van Klaveren ; Indra Nathoe
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2024]
Overige gegevens 302 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789025912376
PPN 440519926
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Empathie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Empathie