De zus
Boek

De zus het verhaal van het meesterbrein achter Kim Jong-un (maart 2024)/ Sung-Yoon Lee, vertaling [uit het Engels] Caspar Weijers [= Wijers]

Portret van Kim Yo-jong, de zus van dictator Kim Jong-un, een van de machtigste en meest gevreesde vrouwen ter wereld. Met aandacht voor haar rol in het Noord-Koreaanse regime. Met zwart-witfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een fascinerend boek over het meesterbrein achter de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un: zijn zus, Kim Jong-un, een van de machtigste en meest gevreesde vrouwen ter wereld. Het boek beschrijft het Noord-Koreaanse regime, de hechte band tussen broer en zus, en de lessen in manipulatie die ze van hun vader hebben geleerd. Informatief, verdiepend en journalistiek geschreven. Met enkele zwart-witfoto's en een illustratieve familiestamboom. Sung-Yoon Lee is een Zuid-Koreaanse academicus. Hij doceerde Koreaanse geschiedenis en is wetenschapper op het gebied van Koreaanse en Oost-Aziatische studies. Hij schreef o.a. voor The New York Times en The Wall Street journal over de politiek in Korea.

Specificaties

Nederlands | 9789402714319 | 300 pagina's

Titel De zus : het verhaal van het meesterbrein achter Kim Jong-un
Auteur Sung-Yoon Lee
Secundaire auteur Caspar Wijers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, maart 2024
Overige gegevens 300 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuurverwijzingen - Vertaling van: The sister. - London : Macmillan, 2023
ISBN 9789402714319
PPN 440407036
Rubriekscode Noord-Korea 945.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noord-Korea; Politieke geschiedenis ; Kim Yo-chong
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Noord-Korea