Het dikke boek van onze bijzondere aarde
Boek

Het dikke boek van onze bijzondere aarde ([2024])/ geschreven door Cally Oldershaw, geïllustreerd door Angela Rizza en Daniel Long ; vertaald [uit het Engels] door Niels van Eekelen en Aleid van Eekelen-Benders

Wist je dat diamanten zich honderdzestig kilometer onder het aardoppervlak vormen? En dat meer dan de helft van alle planten en dieren in het regenwoud leven? Leer van alles over onze wonderlijke planeet. Vanaf ca. 9 jaar. Met kleurenfoto's en -illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een leerzaam jeugdboek boordevol weetjes over de aarde, geologische verschijnselen, planten en dieren. Het boek biedt een schat aan informatie over onze planeet, met feiten en verhalen over onderwerpen variërend van de lagen van de aarde en bijzondere landschappen tot verschillende soorten weer. Het bevat ook interessante weetjes, zoals dat meer dan de helft van alle planten en dieren in het regenwoud leven, het grootste deel van een ijsberg onder water zit en diamanten zich honderdzestig kilometer onder het aardoppervlak vormen. In vriendelijke, informatieve stijl geschreven. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met foto's en gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar. Cally Oldershaw is geoloog en gemmoloog. Ze schreef boeken over edelstenen en aardwetenschappelijke onderwerpen, zoals vulkanen, aardbevingen, zeeën en oceanen. Ze is op tv en radio te zien en te horen en is curator edelstenen geweest van het Natural History Museum in Londen.

Specificaties

Nederlands | 9789401496650 | 224 pagina's

Titel Het dikke boek van onze bijzondere aarde
Auteur Cally Oldershaw
Secundaire auteur Angela Rizza ; Daniel Long ; Niels van Eekelen ; Aleid van Eekelen-Benders
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2024]
Overige gegevens 224 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: An anthology of our extraordinary earth
ISBN 9789401496650
PPN 441844758
Rubriekscode 563
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aarde
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde