Moord aan tafel
Boek

Moord aan tafel (februari 2024)/ Tom Hillenbrand, vertaald [uit het Duits] door Cora Kool

Een voormalige sterrenchef wordt verdacht van moord op een culinair recensent. In een poging zijn onschuld te bewijzen gaat hij zelf op onderzoek uit en belandt daarbij in een wereld van gewetenloze voedingsbedrijven en egoïstische tv-koks.

Aanwezigheid

Recensie

Een vermakelijke misdaadroman die zich afspeelt in de culinaire wereld. Voormalig sterrenchef Xavier Kieffer runt een klein restaurant in Luxemburg. Wanneer een Parijse gastro-criticus dood neervalt in zijn restaurant, wordt Kieffer verdacht van moord. Om zijn onschuld te bewijzen, gaat hij zelf op onderzoek uit. Daarbij stuit hij op een mysterieus, buitengewoon lekker fruit, gewetenloze voedingsbedrijven en egoïstische tv-koks. Vlot geschreven, met humoristische passages en karakterschetsen. Voor liefhebbers van cozy crime. Tom Hillenbrand (Hamburg, 1972) is een Duitse schrijver van non-fictie en thrillers. Hij studeerde Europese politicologie en was jarenlang online chef van Spiegel. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Dit is het eerste deel van de serie: 'Moord op het menu'.

Specificaties

Nederlands | 9789026169526 | 254 pagina's

Titel Moord aan tafel
Auteur Tom Hillenbrand
Secundaire auteur Cora Kool
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Utrecht : De Fontein, februari 2024
Overige gegevens 254 pagina's - 22 cm
Annotatie Op omslag: Misdaad in de culinaire wereld van Luxemburg - Vertaling van: Teufelsfrucht. Ein kulinarischer Krimi. - Cologne : Kiepenheuer & Witsch, (c)2011
ISBN 9789026169526
PPN 441950140
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Chef-koks
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Moord op het menu
Boek

Moord op het menu (2024-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Tom Hillenbrand