Treurzang voor Julia
Boek

Treurzang voor Julia roman (2024)/ Susan Taubes, vertaald uit het Engels door Nele Ysebaert i.s.m. Janneke van der Meulen

Een onstoffelijke geest houdt toezicht op een puberend meisje en haar overgang naar volwassenheid. Het meisje ontsnapt steeds meer aan de klauwen van de geest en is opgelucht wanneer ze eindelijk trouwt en moeder wordt. Toch blijft de geest geloven dat deze rollen haar in bedwang kunnen houden.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een postuum gepubliceerde roman waarin de metaforische verkenning van het dubbele bewustzijn van een vrouw centraal staat, verteld door een onstoffelijke geest. Het verhaal volgt Julia Klopps, een meisje dat opgroeit in een huis vol opgezette dieren, terwijl ze worstelt met haar overgang naar volwassenheid. De geest, deels beschermengel, deels loerende figuur, houdt toezicht op Julia's leven, zelfs als ze zich van hem losmaakt. Ondanks haar huwelijk en moederschap, blijft de geest geloven dat hij haar kan beheersen. In talige, lichtvoetige en soms duistere stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Susan Taubes (Boedapest, 1928 - New York, 1969) was een Hongaars-Amerikaanse schrijver. Ze studeerde aan Harvard en publiceerde in 1969 haar eerste roman, 'Scheiden'. Taubes pleegde kort na publicatie zelfmoord door zichzelf te verdrinken bij Long Island in East Hampton. 'Treurzang voor Julia' (1963) bleef tijdens haar leven ongepubliceerd en werd pas in 2023 teruggevonden.

Specificaties

Nederlands | 9789493290846 | 215 pagina's

Titel Treurzang voor Julia : roman
Auteur Susan Taubes
Secundaire auteur Nele Ysebaert
Type materiaal Boek
Uitgave Zaandam : Uitgeverij Oevers, 2024
Overige gegevens 215 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Lament for Julia. - (c)2024
ISBN 9789493290846
PPN 440210445
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Adolescentie ; Spoken ; Vrouwenleven
Taal Nederlands