Girl in pieces
Boek

Girl in pieces (2021)/ Kathleen Glasgow

Charlie (17) snijdt zichzelf en verblijft in een inrichting. Ze wordt gered door een vriend, maar eindigt snel alleen en moet weer overleven als een meisje met littekens. Als ze verliefd wordt, verliest ze zichzelf. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De zeventienjarige Charlotte Davis (ik-persoon) wordt wakker in een psychiatrische inrichting na een poging tot zelfmoord. Ze heeft een heftig verleden vol misbruik en moest zelfs op straat leven. In de inrichting ontmoet Charlie getraumatiseerde vrouwen met dezelfde littekens door zelfverminking. Ondanks haar eigen trauma's, voelt de zwijgende Charlie zich veilig binnen en probeert te helen. Wanneer ze wordt weggestuurd, belandt Charlie in een nieuwe stad en begint ze haar leven voorzichtig op te bouwen. Maar Charlie is nog niet geheeld en zowel nieuwe als oude gevaren komen te dichtbij. Charlie is een overlever en probeert zichzelf te verbeteren, maar ze is eenzaam en kan het niet alleen. Het verhaal is opgesplitst in drie delen die elk een ander deel van Charlie's leven beslaan. De korte hoofdstukken zitten vol grof taalgebruik, agressie en ontroerende emoties waardoor de spanning intens is. Ondanks dat het een tranentrekker is, is het mogelijk om als tiener te identificeren met dit sterke personage op zoek naar liefde.

Specificaties

Engels | 9781780749457 | 420 pagina's

Titel Girl in pieces
Auteur Kathleen Glasgow
Type materiaal Boek
Editie Reprinted;
Uitgave London : Rock the Boat, 2021
Overige gegevens 420 pagina's - 20 cm
Annotatie Rock the Boat is een imprint van Oneworld Publications - Bevat ook: Sneak preview van "How to make friends with the dark"
ISBN 9781780749457
PPN 437060780
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Zelfverminking (mens) ; Misbruik ; Drugs ; Kunst
Taal Engels