Ongeleide projectielen op koers
Boek

Ongeleide projectielen op koers werken en leven met hoogbegaafdheid (december 2023)/ Noks Nauta, Sieuwke Ronner

Verhalen over de wijze waarop hoogbegaafde volwassenen omgaan met hun hoogbegaafdheid en de eventuele problemen die daaruit voortvloeien.

Aanwezigheid

Recensie

Centraal in dit prettig en gemakkelijk lezende boekje staan elf casussen over verschillende hoogbegaafde personen. Het doel van het boek wordt al aangegeven in de ondertitel, namelijk werken en leven met hoogebegaafdheid. Omdat door de irritaties talenten verloren gaan, raken deze personen vaak in de knoop met zich zichzelf en hun omgeving. Iedere casus begint met de problemen waar de hoofdpersoon in zijn leven/werk tegenaan loopt. Daarna volgen een korte analyse en bezinning op de situatie. In deze bezinning wordt onder andere ingegaan op de wijze waarop je (al dan niet met professionele hulp) om kunt gaan met de gerezen problematiek, waarbij gekeken wordt naar de cognitiviteit, maar ook de emoties en drijfveren. Voordat een nabeschouwing wordt opgenomen, wordt aangegeven hoe de hoofdpersoon ervoor kiest verder te gaan. De insteek (geen theorie over hoogbegaafdheid, maar praktijkvoorbeelden over hoe disfunctioneren positief kan worden omgebogen) is nieuw en vult de andere boeken over dit onderwerp aan. Doelgroep is natuurlijk de hoogbegaafde zelf, maar ook iedereen die met deze mensen te maken krijgen/hebben.

Specificaties

Nederlands | 9789493171664 | 145 pagina's

Titel Ongeleide projectielen op koers : werken en leven met hoogbegaafdheid
Auteur Noks Nauta
Secundaire auteur Sieuwke Ronner ; Ingrid Joustra
Type materiaal Boek
Editie Negende, herziene druk;
Uitgave [Utrecht] : BigBusinessPublishers, december 2023
Overige gegevens 145 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Illustraties: (c)2007 Ingrid Joustra - 1e druk: Amsterdam : Harcourt Book Publishers, (c)2007 - Met literatuuropgave
ISBN 9789493171664
PPN 440554055
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Begaafdheid
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Begaafdheid