Dagelijkse taal
Boek

Dagelijkse taal aanvulling woordenschat : praktisch taalgebruik (oktober 2022)/ Anneke Koorn & Emmeke Boot, met dank aan: Metin Gücer, Silvia Mameda Studart Soares, André Mameda, Ben Malmberg, Sander Crull, Maria Hyllested Poulsen ; foto's: Myrthe van Vliet, Unsplash.com, Pexels.com, Adobe Stock

Overzicht van woorden en begrippen die dagelijks gebruikt worden, zowel thuis als op de werkvloer, aan de hand van een verhaal. Met oefeningen. Voor het leren van het Nederlands als tweede taal op NT2-niveau A2-B1.

Recensie

Een boek over Nederlandse woordenkennis voor dagelijks taalgebruik. Het boek is een praktische aanvulling voor mensen die Nederlands leren en al een basiswoordenschat hebben maar nog over te weinig taalkennis beschikken om goed te functioneren in het dagelijks leven. De woordenschat wordt aangeboden in een vervolgverhaal over vier studenten. Het verhaal gaat over hun dagelijks leven; de onderwerpen variëren van het huis opruimen tot aan NT2-examen doen en een baan vinden. Elk hoofdstuk eindigt met een verduidelijking van de nieuwe woorden in een extra zin en vier oefeningen. Helder en begrijpelijk geschreven. Geschikt voor het leren van het Nederlands als tweede taal op NT2-niveau A2-B1. Met kleurenfoto's.Anneke Koorn is freelance docent NT2 en werkt o.a. voor het Talencentrum van de Erasmus Universiteit en voorheen bij het Albeda College.Emmeke Boot is een zeer ervaren NT2-docent en was voorheen ook directeur van het taalbureau Delken & Boot.

Specificaties

Nederlands | 9789461853288 | 207 pagina's

Titel Dagelijkse taal : aanvulling woordenschat : praktisch taalgebruik
Auteur Anneke Koorn
Secundaire auteur Emmeke Boot ; Myrthe van Vliet
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Leersum : VanDorp Educatief, oktober 2022
Overige gegevens 207 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie A2-B1 ERK/CEF
ISBN 9789461853288
PPN 43717591X
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen; Spreekvaardigheid
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal