Het vrouwenhart
Boek

Het vrouwenhart het handboek over jouw hartgezondheid (2024)/ Dr. Janneke Wittekoek, redactie Gonnie Mulder en Binnita Poelman

Overzicht van hart- en vaatziekten die specifiek zijn voor vrouwen, met adviezen voor een gezonde leefstijl. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief boek over hart- en vaatziekten bij vrouwen, de nummer één doodsoorzaak wereldwijd. Cardioloog Janneke Wittekoek benadrukt in dit boek het belang van een gezonde leefstijl en inzicht in risicofactoren om hartproblemen te voorkomen. Het boek biedt uitleg over de verschillen in klachtenpatronen tussen mannen en vrouwen en hoe hartproblemen bij vrouwen te herkennen en behandelen. Het boek bevat volop adviezen voor een betere hartgezondheid, inclusief het belang van gezond eten, voldoende bewegen, rust en het beheersen van stress en hormonale balans. Daarnaast deelt Wittekoek persoonlijke ervaringen en gesprekken met haar patiënten. In gedetailleerde, leerzame en begrijpelijke stijl geschreven. Met ondersteunende illustraties in roodtinten. Dr. Janneke Wittekoek is een Nederlandse auteur, gezondheidswetenschapper en cardioloog. Ze is eigenaar van de HeartLife Klinieken in Utrecht, een expertisecentrum voor hart en gezondheid dat speciale aandacht heeft voor het vrouwenhart. Dit boek is een volledig herziene editie van 'Het vrouwenhart'* uit 2017.

Specificaties

Nederlands | 9789493272569 | 191 pagina's

Titel Het vrouwenhart : het handboek over jouw hartgezondheid
Auteur Janneke Wittekoek
Secundaire auteur Binnita Poelman ; Gonnie Mulder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Lucht BV., 2024
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: volledig herziene editie - Oorspronkelijke uitgave: 2017 - Met literatuuropgave
ISBN 9789493272569
PPN 442259670
Rubriekscode 605.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hart- en vaatziekten; Vrouwen; Preventie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hart- en vaatziekten