Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De koning van Clonmel
Boek

De koning van Clonmel (2023)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Laurent Corneille

Halt, Will en ridder Arnaut reizen naar Clonmel, het land waar Halt oorspronkelijk vandaan komt. De sekte de Buitenstaanders dreigt daar de macht over te nemen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de westkust van Araluen zijn mensen van de sekte de Buitenstaanders gesignaleerd. Halt houdt een oogje in het zeil. Hierdoor mist hij de jaarlijkse bijeenkomst van de Grijze Jagers. Tijdens deze bijeenkomst doet aanvoerder Crowley Will een voorstel. Hij kan samen met Halt een speciale dienst binnen het korps Grijze Jagers oprichten. Hun eerste klus betreft de Buitenstaanders. Ze hebben al vijf van de zes landen in Hibernia overmeesterd en zetten nu hun zinnen op Clonmel, het land waar Halt oorspronkelijk vandaan komt. Achtste deel uit de serie 'De Grijze Jager'*. In dit verhaal komen we meer te weten over de achtergrond van de geheimzinnige Halt. De personages zijn echte typetjes en daardoor wat voorspelbaar, maar ze zijn erg sympathiek en gaan op een leuke manier met elkaar om. Het verhaal bestaat vooral uit actie en dialoog. Het taalgebruik is soms wat houterig. Als er meerdere verhaallijnen zijn, wisselt het perspectief per hoofdstuk. Weer een onderhoudend, met vaart geschreven verhaal in de uitgebreide serie. Heruitgave als paperback. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025746919 | 407 pagina's

Titel De koning van Clonmel
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Laurent Corneille
Type materiaal Boek
Editie Vijfentwintigste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 407 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2010 - Vertaling van: The kings of Clonmel. - Scoresb, VIC [etc.] : Random House Australia, (c)2008. - (Ranger's apprentice ; b. 8)
ISBN 9789025746919
PPN 442229259
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 8
Uitgeleend
John Flanagan