Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het duel bij Araluen
Boek

Het duel bij Araluen (2023)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer ; kaart op p. 5: Mathematics

Arnaut en Gilan zijn omsingeld door een deel van de Clan van de Rode Vos en in kasteel Araluen zitten koning Duncan en prinses Cassandra in de val. Zal Maddie erin slagen om hulp te vinden en het kasteel te bevrijden? Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Veertiende deel in de populaire, mooie reeks 'De Grijze Jager'*. Waar de serie in 2013 met het twaalfde deel het einde leek te hebben bereikt, nu dus toch nog een slotdeel, dat naadloos aansluit op deel 13: vader Arnaut elders in het rijk omsingeld door een deel van de Clan van de Rode Vos, en het ouderlijk kasteel van binnenuit aangevallen door een ander deel van de boosaardige Clan. Zullen Cassandra en Maddie een uitweg vinden uit deze penibele situatie? Maddie speelt een belangrijke rol in dit mooi vertelde slotverhaal: zij vlucht via een ondergrondse gang en bedenkt hoe de burcht ontzet kan worden. Daarbij verwerft ze de steun van de stoere Skandiërs en een groep Zonderlanders. Het verhaal wordt sereen, in een kalm tempo verteld. De beschrijving van de tactieken en gevechtshandelingen zijn wederom prachtig en uit alles blijkt op weemoedig makende wijze dat de goede krachten dit keer echt zullen winnen, maar dat de reeks hier wel stopt. Absolute must have, zowel dit deel als de hele reeks. Heruitgave als paperback. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025768492 | 333 pagina's

Titel Het duel bij Araluen
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Wybrand Scheffer
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 333 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2019 - Vertaling van: Duel at Araluen. - Scoresby, VIC : Random House Australia, 2019. - (The ranger's apprentice : the Royal Ranger)
ISBN 9789025768492
PPN 442229348
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 14
Uitgeleend
John Flanagan