Er was eens...
Boek

Er was eens... avonturen van een niet-zo-gelukkige prinses (Verschenen 20-02-2024)/ Rachel Renée Russell, met Nikki Russell en Erin Russell ; vertaling [uit het Engels]: Mechteld Jansen

Nikki moet voor school een sprookje van een ander einde voorzien. Als ze bij gym een bal op haar hoofd krijgt, komt ze in een sprookjeswereld terecht. Dagboek met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nikki haat haar zusje, vooral als dat zusje haar favoriete boterhammen klaarmakt. Zodra ze op school komt, blijkt er zelfs zo'n boterham aan haar trui te kleven. Dat is niet het enige, wat die dag mis gaat. Gelukkig biedt de les Engels nog een lichtpunt, omdat de leerlingen de opdracht krijgen zelf een ander eind aan een bestaand sprookje te schrijven. Nikki weet niet wat ze met de opdracht aan moet, maar dat verandert als er keihard een bal in haar gezicht wordt gegooid tijdens gym. Dit verhaal in dagboekvorm bevat ook strips en is vrij voorspelbaar. Als Nikki een bal tegen haar hoofd krijgt, komt ze in een soort sprookjeswereld terecht waar bekende sprookjes een andere wending krijgen en dan wordt het verhaal tamelijk verwarrend. Het boek ziet er aantrekkelijk uit, maar ook heel druk en is gericht op meiden. De humor is vaak wat flauw. Het Amerikaanse schoolsysteem wordt als bekend verondersteld. Desondanks heeft de serie 'Dagboek van een muts', waarvan dit het achtste deel is, al heel veel fans en dit boek zal ook zijn weg wel vinden. Voor meiden vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026171970 | 303 pagina's

Titel Er was eens... : avonturen van een niet-zo-gelukkige prinses
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Nikki Russell ; Mechteld Jansen
Type materiaal Boek
Editie Dertiende druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, Verschenen 20-02-2024
Overige gegevens 303 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2015 - Vertaling van: Tales from a not-so-happily ever after. - New York : Aladdin, (c)2014. - (Dork diaries)
ISBN 9789026171970
PPN 440452503
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; sprookjesfiguren ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een muts
Boek

Dagboek van een muts (2011-...)

vol. 8
Uitgeleend
Rachel Renée Russell