Mama
Boek

Mama (2024)/ Hélène Delforge & Quentin Gréban

Groot prentvertelling over het moederschap, met poetische maar ook grappige teksten. Ze gaan over moeders van vroeger en van nu en van allerlei culturen. Met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties. Voor moeders en voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Een groot prentenboek (35 cm) over het moederschap. Op de linkerpagina's staan poëtische, soms wat abstracte teksten. Veel teksten gaan over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar kind, over genegenheid en schoonheid. Er zijn ook grappige teksten over samen op de foto gaan in een fotohokje of over een moeder wiens kind geen broccoli wil eten. De teksten variëren in zowel lengte als vorm: er zijn korte versjes, lange beschrijvende teksten en dialogen. We lezen over moeders van vroeger en moeders van nu, over Europese, Aziatische en Afrikaanse moeders. Op de rechterpagina's staan prachtige, sfeervolle, zachtgekleurde illustraties die de hele pagina beslaan. We zien een verscheidenheid aan moeders of beelden die gerelateerd zijn aan het moederschap: van een Inuït-moeder met haar kind op de rug tot een getatoeëerde jonge vrouw met haar kind op het strand, van een soldatenvrouw die afscheid neemt van haar kind tot een enkele oude gerimpelde hand die een klein, mollig kinderknuistje vasthoudt. Een zorgvuldig vormgegeven, mooi en indrukwekkend prentenboek. In 2009 kreeg hij de Kiddo Leespluim voor 'Zazoe is verliefd'. Dit boek zal met name moeders aanspreken. Voor moeders en voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044832822

Titel Mama
Auteur Hélène Delforge
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Quentin Gréban
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2024
Overige gegevens 65 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 35 cm
Annotatie Vertaling uit het Frans: Clavis Uitgeverij. - Tekst Hélène Delforge, illustraties: Quentin Gréban - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2018 - Vertaling van: Maman. - Namen : Éditions Mijade, (c)2018
ISBN 9789044832822
PPN 442260326
Rubriekscode 418.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moederschap
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Moederschap