Benno
Boek

Benno een berefijn paasfeest ([2024])/ tekst van Serena Romanelli, met illustraties van Hans de Beer ; Nederlandse tekst [uit het Duits] van Maria van Donkelaar

Het is Pasen! Beertje Benno en zijn vriendjes mogen eieren zoeken in het bos. Dat wordt een bijzondere zoektocht, want mama Beer vertelt voor elk gevonden ei een dierenverhaaltje. Prentenboek op rijm met sfeervolle, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrolijk voorleesboek met allerlei korte dierenverhaaltjes. Hoera, het is Pasen! Beertje Benno en zijn vriendjes mogen eieren zoeken in het bos. Benno's moeder heeft iets bijzonders bedacht voor het eieren zoeken: voor elk gevonden ei vertelt zij een verhaaltje over een ander dier: van Hugo het uiltje tot de familie Ratjetoe en een python met een bril op. De verhaaltjes van mama Beer zijn op rijm geschreven in speelse stijl, met daartussenin korte stukjes tekst waarin Benno en zijn vriendjes dieren bedenken waar mama Beer een verhaaltje over moet vertellen. Met sfeervolle, grappige dierenillustraties in zachte aardse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar. Serena Romanelli is een Italiaanse kinderboekenauteur. Ze volgde een speciale cursus Illustreren aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Ze schreef eerder het prentenboek 'Benno, korte verhalen voor lange avonden'* over hetzelfde beertje.

Specificaties

Nederlands | 9789051168570

Titel Benno : een berefijn paasfeest
Auteur Serena Romanelli
Secundaire auteur Hans de Beer ; Maria van Donkelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2024]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Bruno : Bärige Ostern. - Zürich : NordSüd Verlag, 2024
ISBN 9789051168570
PPN 440279011
Genre paasverhaal
Thematrefwoord Pasen ; voorlezen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands