Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De Reuzenkrokodil
Boek

De Reuzenkrokodil (2024)/ Roald Dahl, tekeningen van Quentin Blake ; vertaald [uit het Engels] door Harriet Freezer

Een gemene krokodil probeert op veel slimme manieren kinderen te pakken te krijgen en ze op te peuzelen. Maar nijlpaard Humpie-Rumpie, olifant Slurfie en de andere dieren van het oerwoud willen hem tegenhouden. Prentvertelling met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentvertelling over een reusachtige krokodil, die kinderen wil opeten in de stad. Andere oerwouddieren weten echter steeds op tijd de kinderen te waarschuwen. Uiteindelijk wordt het dier gestraft voor zijn gulzigheid. Een humoristisch verhaal met griezeleffecten; het grappige taalgebruik en de geestige karikaturale kleurenillustraties hebben echter een neutraliserende werking. Bedoeld voor wat oudere kleuters. Het boek heeft vrij veel tekst. Het rijm en de diverse herhalingen in de tekst zullen kinderen erg aanspreken. Een goedlopende vertaling met veel knappe vondsten. De dynamische illustraties zijn zacht en vrolijk van kleur met een aantal felle accenten. Ze passen uitstekend bij de tekst. Herdruk met een nieuw serie-omslag. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026172014 | 61 pagina's

Titel De Reuzenkrokodil
Auteur Roald Dahl
Secundaire auteur Quentin Blake ; Harriët Freezer
Type materiaal Boek
Editie Vijfenveertigste druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2024
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Baarn : Fontein, (c)1978 - Vertaling van: The enormous crocodile. - London : Jonathan Cape, 1978
ISBN 9789026172014
PPN 440452570
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Krokodillen ; Voorleesboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Krokodillen ; Grappige verhalen ; Griezelen