De woordredders
Boek

De woordredders ([2024])/ Enrico Galiano, met illustraties van Stefano Tambellini ; vertaald uit het Italiaans door Henrieke Herber

Als er een paar vreemde woorden verdwijnen, vindt Samu (12) dat niet echt een probleem. Maar dan verdwijnen ook woorden als 'vriendschap' en 'liefde'. Samu en zijn vrienden werpen zich op als woordredders, en belanden in een mysterieus avontuur. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend en vindingrijk jeugdboek over een groepje kinderen dat verdwenen woorden redt. Wanneer er een paar woorden verdwijnen lijkt dit voor Samu (12) geen probleem - zolang het woorden als 'knalpot' en 'labberlottig' zijn, hoeft hij ze ook niet te leren. Maar dan verdwijnen ook woorden als 'jam', 'vriendschap' en 'liefde'. Bezorgd dat hij hierdoor zijn vriendschap met Nico en zijn liefde voor Rachel kan verliezen, besluit hij actie te ondernemen. Samen met een groepje woordredders begint hij aan een avontuur vol geheimen, gecodeerde berichten en zelgs mysterieuze ontvoeringen. In pakkende, speelse stijl geschreven, vol originele woorden. Met fantasierijke, opgewekte zwart-witillustraties. Voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Enrico Galiano (Pordenone, 1977) is een Italiaanse schrijver en onderwijzer. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789021040455 | 363 pagina's

Titel De woordredders
Auteur Enrico Galiano
Secundaire auteur Stefano Tambellini ; Henrieke Herber
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, [2024]
Overige gegevens 363 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: La società segreta dei salvaparole. - (c)2022
ISBN 9789021040455
PPN 440360455
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Taal ; Verdwijningen ; Zoektochten
Taal Nederlands