Skelet
Boek

Skelet ([2024])/ Maria Sann, Malin Klingenberg, Nederlandse tekst [uit het Zweeds] van Joke Guns

Teo viert Halloween met zijn vriendjes. Als hij een skelet op het toilet ziet, schrikt hij zich rot. Hij klimt in paniek naar het dak, maar valt en breekt zijn arm. Zo doet hij een vreemde ontdekking: hij heeft zelf óók een skelet. Hoe zit dat? Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een origineel prentenboek over een kind dat ontdekt dat er een skelet in zijn lichaam zit. Teo heeft zich voor Halloween als konijn verkleed en hupst in het rond op een feestje met zijn vriendjes. Als hij naar de wc moet schrikt hij zich rot: er zit een skelet op het toilet! Teo klimt in paniek het dak op, maar hij struikelt over zijn konijnenvoeten en valt naar beneden. In het ziekenhuis wordt een foto gemaakt van zijn eigen skelet. Teo vindt het eng dat er ook een skelet in zijn eigen lichaam zit, maar het blijkt heel normaal te zijn - iedereen heeft er een! Eenmaal thuis leert Teo meer over skeletten en speelt hij skeletje met Roni. In licht poëtische stijl geschreven. Met expressieve, paginavullende illustraties in vlakke, warme kleuren. Vanaf ca. 5 jaar. Malin Klingenberg (1979) is een Zweedstalige Finse kinderboekenschrijver. Ze schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789051167795

Titel Skelet
Auteur Maria Sann
Secundaire auteur Malin Klingenberg ; Joke Guns
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2024]
Overige gegevens 37 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Tekst Malin Klingenberg, illustraties Maria Sann - Vertaling van: Skelettet. - Schildts & Söderströms, (c)2022
ISBN 9789051167795
PPN 440052203
Thematrefwoord Geraamten ; Angsten ; Botbreuken
Taal Nederlands