De indringers
Boek

De indringers (2023)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer

Hal en de andere jonge krijgers van de Broederband gaan met hun zeilschip, vergezeld door de oude zeeman Thorn, op zoek naar het heilige kunstvoorwerp de Andomal. Dit is door piraten gestolen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hal en de rest van de broederband De Reigers gaan achter de meedogenloze piraat Zavac aan, die een belangrijke schat van hen heeft gestolen. Zavac besluit het stadje Limmat aan te vallen om zo beslag te leggen op de smaragdmijn. De broederband helpt de bewoners om de piraten te verjagen en dat gaat niet zonder bloedvergieten. In hun strijd krijgt de broederband hulp van het meisje Lydia. Dit spannende tweede deel van de serie 'Broederband' start ook weer traag met veel beschrijvingen van trainingen van de jongens. Maar als de jacht op Zavac ontbrandt, leest het verhaal weer als een trein. Jammer dat er nauwelijks informatie gegeven wordt over het eerste deel, 'De outsiders'*. Zo blijft onbekend, als je dat deel gemist hebt, wat de gestolen schat - de Andomal - nu precies is. Het taalgebruik is niet moeilijk en het verhaal goed te volgen mede door de zwart-witte karakterisering van de hoofdpersonen, zodat de doelgroep zich makkelijk kan identificeren met hun eigen held. Uiteraard een open eind waarin De Reigers opnieuw achter Zavac en de Andomal aangaan. Bevat een lijst met zeemanstermen. Eerder werd de Engelse editie, 'The invaders'**, aangeboden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025751159 | 439 pagina's

Titel De indringers
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur David Elliot ; Wybrand Scheffer
Type materiaal Boek
Editie Twaalfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 439 pagina's - zwart-wit illustratie - 21 cm
Annotatie Illustratie: David Elliot - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2013 - Vertaling van: The invaders. - Random House Australia, (c)2012. - (Brotherband ; b. 2)
ISBN 9789025751159
PPN 442266510
Genre avonturenroman - zeeverhaal
Thematrefwoord Vikingen ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Broederband
Boek

Broederband (2012-...)

vol. bk. 2
Uitgeleend
John Flanagan