Meneer Miller
Grote Letter Boek

Meneer Miller ([2024])/ Charles den Tex

Wanneer een man zijn broer voor het eerst sinds jaren terugziet, sluit hij zich steeds meer af voor de buitenwereld totdat hij ongewild getuige is van een moord.

Aanwezigheid

Recensie

Michael Bellicher lijkt het goed voor elkaar te hebben als werknemer van een van de grootste adviesbureaus ter wereld. Zijn adviezen zijn gewild in hoge kringen. Totdat hij na jaren zijn broer terugziet. Dan sluit hij zich af voor de buitenwereld, een doodzonde in het wereldje van de adviesgroepen. Om zichzelf te beschermen blijft hij een nacht op kantoor, maar is daar ongewild getuige van een moord. Vanaf dat moment is hij zijn leven niet zeker en is hij gevangen in een web van intriges en Big Brother-achtige situaties. Aan het hoofd van deze organisatie zit de geheimzinnige meneer Miller, die aan alle touwtjes trekt. De schrijver schetst een overtuigend horrorscenario, een wereld die onopvallend beheerst wordt door een organisatie die via computers de macht uitoefent. Het knappe is dat de lezer geen moment denkt dat dit te fantastisch is of te ver in de toekomst. Het zou nu kunnen gebeuren. Daarnaast bevolkt hij de roman met matig sympathieke en daardoor reële hoofdpersonen, en laat hij het plot zich tot een spannende climax ontwikkelen. Een prachtige thriller van Den Tex, bekroond met de Gouden Strop 2006. Tot televisieserie bewerkt met Daan Schuurmans en Theo Maassen in de hoofdrol.

Specificaties

Nederlands | 9789036441889

Titel Meneer Miller
Auteur Charles den Tex
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij GLB, [2024]
Overige gegevens ... pagina's - 22 cm
Annotatie Met grote letter gedrukt - Eerder verschenen onder de titel: De macht van meneer Miller. - Breda : De Geus, 2005 - Vormt een trilogie samen met: Wachtwoord + en: Cel
ISBN 9789036441889
PPN 442313020
Genre thriller
Taal Nederlands