Jonas en Krimpie
Boek

Jonas en Krimpie hij maakt alles kleiner! ([2024])/ Brigitte Endres, illustraties Astrid Henn ; Nederlandse vertaling [uit het Duits] en bewerking: Laura Stenekes

Op een dag ontdekt Jonas een krimpmonstertje in de droger. Jonas en Krimpie worden al gauw vriendjes en beleven allerlei avonturen, maar de ondeugende Krimpie zorgt ook weleens voor problemen...! Met gekleurde illustraties. AVI M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een grappig leren lezen-boekje over een krimpmonstertje. De moeder van Jonas is boos: sinds ze een nieuwe droger heeft, wordt alle kleding kleiner! Dan ziet Jonas een slurfje uit de droger hangen. Het slurfje blijkt van Krimpie te zijn, een klein blauw monstertje dat alles kan laten krimpen - en daarbij zelf gigantisch groot wordt. Al snel beleven Jonas en Krimpie allerlei avonturen, maar de ondeugende Krimpie zorgt ook weleens voor problemen...! In eenvoudige stijl en met humor geschreven. De donkerblauwe tekst op AVI-niveau M4 wordt afgewisseld met zwarte tekst op een hoger niveau, die kan worden voorgelezen door volwassenen. Met vrolijke kleurenillustraties. Voor beginnende lezers vanaf ca. 7 jaar. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Samen lezen met Kluitman'.

Specificaties

Nederlands | 9789020677300 | 56 pagina's

Titel Jonas en Krimpie : hij maakt alles kleiner!
Auteur Brigitte Endres
Secundaire auteur Laura Stenekes ; Astrid Henn
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2024]
Overige gegevens 56 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Joschi und das Schrumpfgeheuer. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2014
ISBN 9789020677300
PPN 440460921
Genre sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Vriendschap ; Samenleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Samen lezen met Kluitman
Boek

Samen lezen met Kluitman (2023-...)

vol.
Uitgeleend