Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Doorbreek de sleur
Boek

Doorbreek de sleur gelukkiger leven door opnieuw naar je routines te kijken (2024)/ Tali Sharot en Cass R. Sunstein, vertaald [uit het Engels] door Conny Sykora

Inzichten over perceptie en gedragsverandering uit de neuro- en gedragswetenschappen om de wereld met nieuwe ogen te bekijken, ingesleten routines te doorbreken en de hersenen te resetten voor een gelukkiger leven.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhelderend zelfhulpboek over het doorbreken van routines om gelukkiger te worden. Het boek belicht hoe het menselijk vermogen om zich aan te passen essentieel is voor ons voortbestaan, maar ook zorgt voor blinde vlekken. Hierdoor zijn we ons vaak niet bewust van de dingen die langzaam maar zeker om ons heen ontwikkelen. Het boek biedt inzichten uit de neuro- en gedragswetenschappen om ons te tonen hoe we de wereld met nieuwe ogen kunnen bekijken, ingesleten routines kunnen doorbreken en onze hersenen kunnen resetten voor een gelukkiger leven. In vlotte, heldere en informatieve stijl geschreven. Met enkele zwart-witillustraties. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Tali Sharot is hoogleraar cognitieve neuro-wetenschappen aan University College London en Massachusetts Institute of Technology. Ze schreef voor onder andere The New York Times, Time en The Washington Post. Cass R. Sunstein is hoogleraar en directeur van het Program on Behavioral Economics and Public Policy aan Harvard. Van zijn hand verschenen tientallen boeken, waaronder 'Nudge' en 'Ruis'.

Specificaties

Nederlands | 9789000387564 | 304 pagina's

Titel Doorbreek de sleur : gelukkiger leven door opnieuw naar je routines te kijken
Auteur Tali Sharot
Secundaire auteur Cass R. Sunstein ; Conny Sykora
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2024
Overige gegevens 304 pagina's - foto's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Look again. - One Signal Publishers, (c)2024
ISBN 9789000387564
PPN 440405785
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gedragsverandering ; Zelfverwerkelijking ; Geluk
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Gedragsverandering