Oppenheimer
Boek

Oppenheimer de triomf en tragedie van de vader van de atoombom ([2024])/ Kai Bird & Martin J. Sherwin, vertaald [uit het Engels] door Henk Moerdijk, Frans van Delft, Margreet de Boer en Martine Both

Biografie van de baanbrekende Amerikaanse natuurkundige (1904-1976) en directeur van het Manhattan Project, die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met zwart-witfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een omvangrijke (703 p.) biografie van de Amerikaanse natuurkundige J. Robert Oppenheimer (1904-1976). Het boek is een combinatie van wetenschap, wereldgeschiedenis en politiek en belicht het leven van de briljante natuurkundige, directeur van het Manhattan Project, die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek volgt zijn carrière vanaf zijn opleiding en zijn betrokkenheid bij links-activistische bewegingen, tot zijn transformatie van een woestijnvlakte in een kernwapenlaboratorium. Na de oorlog werd Oppenheimer politiek adviseur en hoogleraar aan Princeton, en pleitte hij voor internationale controle op nucleair materiaal. Hij verzette zich tegen de waterstofbom en de kernoorlog; zijn standpunten en vermeende banden met het communisme leidden tot een hoorzitting wegens verdenking van landverraad. Meeslepend en met diepgang geschreven. Met zwart-witfoto's. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Kai Bird (Eugene, 1951) is o.a. historicus, biograaf en journalist. Hij schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789029099622 | 703 pagina's

Titel Oppenheimer : de triomf en tragedie van de vader van de atoombom
Auteur Kai Bird
Secundaire auteur Martin J. Sherwin ; Henk Moerdijk ; Frans van Delft ; Margreet de Boer ; Martine Both
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : J.M. Meulenhoff, [2024]
Overige gegevens 703 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: American Prometheus. - New York : Alfred A. Knopf, (c)2005 - Met literatuuropgave, index
ISBN 9789029099622
PPN 440367328
Rubriekscode 530.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oppenheimer, Julius Robert; Biografieën
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Oppenheimer