Jouw adem, jouw medicijn
Boek

Jouw adem, jouw medicijn ontdek de kracht van ademhaling voor een gezonder, kalmer en gelukkiger leven (2024)/ Nikki van der Velden

Bespreking van de invloed van ademhaling op het welzijn en de gezondheid, onder meer aan de hand van het persoonlijke verhaal van de auteur. Met praktische oefeningen om de ademhaling in te zetten voor meer rust en geluk in het leven.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief en persoonlijk getint boek over de invloed van ademhaling op het welzijn en de gezondheid. We ademen gemiddeld zo'n 22.000 keer per dag. Nikki van der Velden beschrijft in dit boek waarom zij het belangrijk acht om vaker stil te staan bij de manier waarop we ademen. De manier waarop we ademen is van grote invloed op hoe we ons voelen, stelt zij. Dit boek biedt praktische oefeningen om de ademhaling in te zetten voor meer rust en geluk in het leven. Aan bod komen daarbij onder meer de relatie tussen ademhaling en stress, burn-out, chronische pijn en trauma. Het boek bevat ervaringsverhalen en tips, onder meer van de auteur zelf op basis van haar eigen herstelervaring van post-commotioneel syndroom en haar werkpraktijk. Inzichtelijk en toegankelijk geschreven, met persoonlijke passages. Nikki van der Velden is een Nederlandse auteur en oprichter van The Breathwork Movement, een platform dat zij begon na haar eigen herstelervaring van een hersenschudding (post-commotioneel syndroom).

Specificaties

Nederlands | 9789000392575 | 272 pagina's

Titel Jouw adem, jouw medicijn : ontdek de kracht van ademhaling voor een gezonder, kalmer en gelukkiger leven
Auteur Nikki van der Velden
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2024
Overige gegevens 272 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789000392575
PPN 440406765
Rubriekscode 615.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ademhaling ; Ademhalingsoefeningen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ademhaling