Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Wat schaft de pot?
Boek

Wat schaft de pot? eetcultuur in Nederland door de jaren heen ([2024])/ Judith Brouwer, Marieke van Erp, Marieke Hendriksen, Rebeca Ibáñez Martín, Olga Leonhard en Irene van Renswoude

Geschiedenis van de Nederlandse eetcultuur aan de hand van historische, culturele en taalkundige inzichten. Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een verdiepend boek over de geschiedenis van de Nederlandse eetcultuur. In dit werk onderzoeken de auteurs de eetcultuur in Nederland vanuit verschillende disciplines. Ze duiken in de geschiedenis van culinaire diplomatie, onderzoeken de koloniale sporen van ingrediënten en gerechten in archieven, en bieden historische reflecties op 'typisch Nederlandse' lekkernijen. Ook onderzoeken ze de verschillen tussen de Nederlandse en Vlaamse eetcultuur in dialectspreekwoorden en hoe voedsel terugkomt in de taal- en cultuurcollecties van het Meertens Instituut. Het boek combineert historische, culturele en taalkundige inzichten voor een rijk perspectief op de Nederlandse eetcultuur. In prettige, diepgravende stijl geschreven. Bevat foto's, kaarten en illustraties in kleur en zwart-wit. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Judith Brouwer (1979) is een Nederlandse datacurator en onderzoeksdatamanager voor het Huygens Instituut en het Meertens Instituut.

Specificaties

Nederlands | 9789464711530 | 152 pagina's

Titel Wat schaft de pot? : eetcultuur in Nederland door de jaren heen
Auteur Judith Brouwer
Secundaire auteur Marieke van Erp ; Marieke Hendriksen ; Rebeca Ibáñez Martín ; Olga Leonhard ; Irene van Renswoude
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Gorredijk : Sterck & De Vreese, [2024]
Overige gegevens 152 pagina's - illustraties, kaarten - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2024 - Met literatuuropgave
ISBN 9789464711530
PPN 442313543
Rubriekscode 933.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedingsgewoonten; Nederland; Culturele aspecten ; Voedingsgewoonten; Nederland; Geschiedenis
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Voedingsgewoonten