Ziekenhuis
Boek

Ziekenhuis til de flapjes op en ontdek alles in en om het ziekenhuis : met meer dan 40 flapjes (2024)/ tekst en vormgeving: Templar Books, illustraties: Ben Whitehouse ; vertaling [uit het Engels]: Mira van der Lubbe

In het ziekehuis worden mensen onderzocht of geopereerd. Ook worden er baby'tjes geboren. Er gebeurt altijd wel iets in dit prentenboek over het ziekenhuis. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 01/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Lichaam en gezondheid ZIEKENHUIZEN

Recensie

Stevig, wat groter, kartonboek over het ziekenhuis. Op de omslag worden meteen wat trefwoorden genoemd waaronder radioloog en therapiehond. Het boek start buiten het ziekenhuis waar te zien is dat mensen, een ambulance en helikopter aankomen. Daarna volgt uitleg over de ruimte na de ingang en volgen de verschillende afdelingen: poliklinische afdelingen, spoed, botbreuken en scans. Vervolgens lezen we meer over als je in een ziekenhuis moet blijven slapen en geopereerd wordt. Tot slot nog een spread over een baby krijgen en alle mensen die in een ziekenhuis werken (en dat zijn er veel!). De informatie wordt gepresenteerd in kleine gekleurde tekstvlakken en achter flapjes. De teksten zijn goed te lezen maar bevatten soms wel woorden die niet (meteen) uitgelegd worden zoals 'vloeibaar voedsel', 'de bloedafname'. De tekeningen ogen vrolijke en zijn helder van kleur. Al met al een boek om veel in te ontdekken, ook door de vele flapjes. Samen lezen vanaf ca. 5/6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025778668

Titel Ziekenhuis : til de flapjes op en ontdek alles in en om het ziekenhuis : met meer dan 40 flapjes
Instelling Templar
Secundaire auteur Ben Whitehouse ; Mira van der Lubbe
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie illustraties Allan Sanders - Templar Books is onderdeel van Bonnier Books UK - Vertaling van: Let's go hospital. - London : Templar Books, (c)2023. - (Little explorers)
ISBN 9789025778668
PPN 441948324
Rubriekscode 613.47
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziekenhuizen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ziekenhuizen

Relaties/Serie

Kleine onderzoekers
Boek

Kleine onderzoekers (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Martin