Uh-oh! Daar zijn de... unicorns!
Boek

Uh-oh! Daar zijn de... unicorns! Ze brengen kleur en een beetje chaos! ([2020])/ tekst Stephanie Moss, illustraties Lee Cosgrove ; vertaald [uit het Engels] Linda Beukers

In Dufstad is alles saai en grauw. Ineens verschijnt een regenboog in de lucht en dalen kleurrijke eenhoorns neer. Ze zetten Dufstad op stelten en maken iedereen vrolijk. Voortaan komen de eenhoorns elk jaar! Prentenboek met felgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In Dufstad is nooit wat te beleven, alles is grijs en grauw. Tijdens een hevig onweer verschijnt een regenboog en opeens dalen er 'unicorns' uit de lucht neer die Dufstad op stelten zetten. Alles wat saai en grijs is wordt langzamerhand gekleurd en de mensen worden vrolijker. Vanaf dat moment komen de unicorns elk jaar in Dufstad kijken, want een beetje kleur in het leven is toch hartstikke fijn? Vierkant prentenboek met een gewatteerd omslag waarin te zien is hoe Dufstad, eerst helemaal grijs, door de unicorns beetje bij beetje wordt omgetoverd tot een kleurrijke stad waar iedereen blij is. Op de karikaturale illustraties met veel details is die metamorfose duidelijk te zien, van grijs met alleen felgekleurde unicorns en regenbogen tot heel Dufstad in felle kleuren, al heeft het al met al niet veel om het lijf. Er is geen sprake van een verhaal, meer van een overload aan gebeurtenisjes; de unicorns zijn overal. De term unicorns lijkt bewust niet vertaald naar eenhoorns; ze zijn een internationale hype, die vooral meisjes aanspreekt. Zoet geheel met af en toe matig rijm. Gedrukt op stevig, iets glanzend papier; ook de schutbladen staan vol kleurrijke eenhoorns.* Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036647328

Titel Uh-oh! Daar zijn de... unicorns! : Ze brengen kleur en een beetje chaos!
Auteur Stephanie Moss
Secundaire auteur Lee Cosgrove ; Linda Beukers
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2020]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Uh-oh! It's the unicorns. - Igloo Books Ltd. (c)2020
ISBN 9789036647328
PPN 441940528
Genre sprookjes
Thematrefwoord Eenhoorns ; Kleuren ; Stadsleven ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands