Schuld
Boek

Schuld ([2024])/ Jørn Lier Horst & Thomas Enger, vertaald uit het Noors door Corry van Bree

Na zijn vrijlating wordt Blix benaderd door de moordenaar uit zijn laatste zaak, die duidelijk maakt dat hij over details uit Blix' privéleven beschikt die verder niemand kent. Tegelijkertijd wordt Ramm benaderd door een tienermeisje wier stiefvader is gearresteerd op verdenking van moord.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannende Scandinavische detective in de serie over Blix & Ramm. Twee jaar geleden leidde Alexander Blix het onderzoek naar de vermissing van een jonge moeder, maar de zaak kwam tot stilstand toen Blix zelf werd gearresteerd. Inmiddels is hij weer vrij, maar de politie wil niets meer met hem te maken hebben. Maar nu heeft de moordenaar van de jonge moeder hém gevonden. Journalist Emma Ramm is op haar beurt benaderd door het tienermeisje Carmen, wier stiefvader is gearresteerd op verdenking van moord. Maar er is geen lichaam, en geen andere verdachten. Blix en Ramm lijken alleen elkaar nog te kunnen vertrouwen. Vlot en nuchter geschreven. Jørn Lier Horst (1970) is een internationaal bekende Noorse schrijver en voormalig rechercheur. Zijn werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Glass Key award, de Norwegian Booksellers' Prize en de Rivertonprisen. Thomas Enger (1973) is een internationaal bekende Noorse schrijver en voormalig journalist en turnleraar. 'Schuld' is het vijfde boek van de 'Blix & Ramm'-thrillerreeks.

Specificaties

Nederlands | 9789400516939 | 400 pagina's

Titel Schuld
Auteur Jørn Lier Horst
Secundaire auteur Thomas Enger ; Corry van Bree
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2024]
Overige gegevens 400 pagina's - 22 cm
Annotatie Een Blix & Ramm-thriller - Vertaling van: Offer. - Bonnier Norsk Forlag, (c)2022. - (Alexander Blix og Emma Ram ; 5)
ISBN 9789400516939
PPN 440352037
Genre thriller
Taal Nederlands