De dino van hiernaast
Boek

De dino van hiernaast (2024)/ tekst Everley Hart, illustraties Ben Whitehouse ; vertaald [uit het Engels] Rebo Productions B.V.

In dit prentenboek maakt Daisy ruzie met de Dino die naast haar woont. Tot er een trompetspelende eenhoorn tussen hen in komt wonen en ze elkaar misschien toch wel een beetje gaan missen. Hilarisch voorleesboek voor peuters vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Daisy is boos en haar zit iets erg dwars. Ze wil niet meer wonen naast een dinosaurus die heel de dag lawaai maakt. Hij probeert wel aardig te doen, maar dat lukt niet en beiden wachten tot de ander verhuist. Op een dag komt er tussen hun huizen in iemand anders wonen, en de twee ruziemakers vinden dat geweldig, maar op een dag gaat Daisy toch de dinosaurus missen en omgekeerd ook. Dan wordt duidelijk wie de mysterieuze nieuwe bewoner is, een eenhoorn die op haar trompet de 'meeste herrie van de buurt' maakt. Een hardkartonnen vierkant boekje met afgeronde hoeken en stevige pagina's, bestand tegen veelvuldig gebruik. Het verhaal is goed opgebouwd met een mooi volgehouden spanningsboog en een positief slot en de vrolijke, dynamische illustraties onderstrepen dit. De voor een peuter zeer herkenbare gevoelens van iedereen worden duidelijk weergegeven. De thema's 'ruzie' en 'vriendschap' worden op een invoelbare wijze aan de orde gesteld. De peuter wordt door de tekst (via de voorlezer) uitgenodigd mee te denken met het verhaal. Humoristisch voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036647199

Titel De dino van hiernaast
Auteur Everley Hart
Instelling /Rebo Productions, Noordwijkerhout
Secundaire auteur Ben Whitehouse
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, 2024
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
ISBN 9789036647199
PPN 441955622
Thematrefwoord Burenruzies ; Dinosaurussen ; Eenhoorns ; Trompetmuziek
Taal Nederlands