Licht
Boek

Licht de bijzondere wonderen van bioluminescentie ([2024])/ Jennifer N.R. Smith, vertaling [uit het Engels]: Steven Blaas

Sommige planten en dieren geven licht. Waarom doen ze dat, en hoe krijgen ze dat voor elkaar? Leer van alles over bioluminescentie en waarom lichtgevende wezens belangrijk zijn voor onze planeet. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief en rijk geïllustreerd kinderboek over bioluminescentie: licht in de natuur. Sommige organismen - van schimmels tot vuurvliegjes - hebben een bijzonder talent: ze geven licht. Waarom doen ze dat, en hoe krijg en ze het voor elkaar? Zo leert de jonge lezer alles over de inktvis die lichtgevend slijm naar zijn vijanden spuit, vuurvliegjes die soldaten hielpen in oorlogstijd, diepzeehengelvissen met lichtgevend lokaas en wetenschappers die bestuderen hoe lichtgevende wezens onze levens kunnen redden. In informatieve stijl geschreven, met her en der moeilijke woorden en Latijnse benamingen van planten en dieren. Met sfeervolle, kunstzinnige tekeningen in donkere kleuren. Voor nieuwsgierige lezers vanaf ca. 9 jaar. Jennifer N.R. Smith is een Engelse auteur en bevoegd wetenschappelijk illustrator.

Specificaties

Nederlands | 9789047715801 | 35 pagina's

Titel Licht : de bijzondere wonderen van bioluminescentie
Auteur Jennifer N.R. Smith
Secundaire auteur Steven Blaas
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2024]
Overige gegevens 35 pagina's - gekleurde illustraties - 37 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Glow. - London : Thames & Hudson Ltd, (c)2023
ISBN 9789047715801
PPN 440414202
Rubriekscode 577.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bioluminescentie; Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur