De val van de koningen
Boek

De val van de koningen Torstein vecht samen met zijn oudste zoon tegen Olaf Haraldsson. Een nieuw tijdperk in Noorwegen is aangebroken. ([2024])/ Bjørn Andreas Bull-Hansen, vertaald [uit het Noors] door Annelies de Vroom

De Noorse koning van Ryge wordt bedreigd door de jonge en wrede Olaf Haraldsson. Torkjell vraagt de Jomsvikingen om hulp in de strijd tegen Olaf.

Aanwezigheid

Recensie

Een vuistdikke (493 blz.) historische Vikingthriller, deel 5 in de 'Jomsviking'-serie.* Torstein Herse keert terug van zijn veldtocht naar Engeland en woont met zijn vrouw in Jomsborg. Wanneer een boodschapper van koning Erling Skjalgsson arriveert met het nieuws dat de koning bedreigd wordt door de jonge Olaf Haraldsson, vraagt hij de Jomsvikingen om hulp. Maar het is te laat: Jomsborg wordt aangevallen en Torstein ervaart hoe trotse mannen moeten buigen voor Olafs heerschappij. Een onverwachte opstand onthult Olafs wreedheid en machtshonger aan de wereld. Door Torsteins ogen zien we hoe Noorwegen verandert van een samenleving met een raad van stamhoofden en lokale autonomie naar een gecentraliseerde monarchie. Meeslepende, helder en toegankelijk geschreven, en geeft en passant inzicht in verschillende aspecten van de vikinggeschiedenis. Met zwart-witkaart. Bevat scènes met expliciet geweld. Bjørn Andreas Bull-Hansen (Oslo, 1972) is een Noorse schrijver en televisieproducent. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789049202736 | 493 pagina's

Titel De val van de koningen : Torstein vecht samen met zijn oudste zoon tegen Olaf Haraldsson. Een nieuw tijdperk in Noorwegen is aangebroken.
Auteur Bjørn Andreas Bull-Hansen
Secundaire auteur Annelies de Vroom
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2024]
Overige gegevens 493 pagina's - kaarten - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Kongenes fall. - Gyldendal Norsk Forlag, (c)2022
ISBN 9789049202736
PPN 440367697
Genre historische roman
Thematrefwoord Noorwegen ; Vikingen ; Oorlogen ; Engeland
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Jomsviking-serie
Boek

De Jomsviking-serie (2018-...)

vol. 5
Uitgeleend
Bjørn Andreas Bull-Hansen