De vrouw op de berg
Boek

De vrouw op de berg (maart 2024)/ Eva Baltasar, vertaald uit het Catalaans door Irene van de Mheen

Bundeling van drie novelles die als metaforen dienen voor de drie hoofdpersonen en vertellen over levens vol eenzaamheid, vrijheid en verlangen.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 10/10/2024
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. - Literaire romans BALT

Recensie

Een bundeling van drie korte psychologische romans over eenzaamheid, vrijheid en verlangen, elk een metafoor voor de hoofdpersoon. In 'Permafrost' is de vrouw geïsoleerd door een mentale staat die haar beschermt tegen een agressieve maatschappij. 'Boulder', de titel van de tweede roman, verwijst naar een vrouw die door haar geliefde zo wordt genoemd en die, net als een immense kei, alles lijkt te kunnen dragen maar verslijt door de wisselvalligheid van het weer. De derde vrouw, in 'Mammoet', wordt geassocieerd met een mammoet, voelt zich uitgebuit en opgedreven in de stad en trekt zich terug op het platteland. Het boek is een verkenning van eenzaamheid, identiteit en avontuur. In poëtische, rauwe en intieme stijl geschreven. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Eva Baltasar (Barcelona, 1978) is een Spaanse schrijver en dichter. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789493305021 | 333 pagina's

Titel De vrouw op de berg
Uniforme titel Permafrost Boulder Mammoet
Auteur Eva Baltasar
Secundaire auteur Irene van de Mheen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Meridiaan Uitgevers, maart 2024
Overige gegevens 333 pagina's - 21 cm
Annotatie Bevat: Permafrost - Vertaling van: Permagel. - Barcelona : Club Editor, 2018 ; Boulder - Vertaling van: Boulder. - Barcelona : Club Editor, 2020 ; Mammoet - Vertaling van: Mamut. - Barcelona : Club Editor, 2022
ISBN 9789493305021
PPN 440316782
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Eenzaamheid ; Identiteit ; Verlangen ; Maatschappij
Taal Nederlands