Op het potje
Boek

Op het potje ([2018])/ illustraties van Marion Cocklico

Hardkartonnen en interactief prentenboek over Mila en Noah die klaar zijn voor het potje. Met felgekleurde illustraties, flapjes, draaiwiel en schuifelementen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Kartonboek over Mila en Noah die samen aan het spelen zijn. Mila heeft een luier aan, maar Noah wil geen luier dragen. Toch moet hij ook zindelijk worden. Ze gaan naar de winkel om een potje en een onderbroek uit te zoeken. Als Mila op het potje heeft geplast, is Noah niet op tijd bij zijn potje. Een beloningskaart helpt, want waar is Noah? Inderdaad, op het toilet. Er zijn al veel (karton)boekjes over zindelijkheid verschenen zoals bijvoorbeeld de recentere boeken 'Oehoe in zijn onderbroek, iedereen moet een keer plassen*' of 'Bobbi op het potje'** maar toch is dit boekje een aardige aanvulling vanwege de interactieve mogelijkheden en beweegbare delen. De peuter kan onder diverse flapjes kijken, aan een wiel draaien en schuifjes naar beneden trekken. Veelal twee zinnen per pagina, kriskras verspreid, waarbij belangrijke woorden groot gedrukt zijn. Onderaan elke bladzijde staat een praktische tip voor ouders. Die zijn vrij voor de hand liggend. De eenvoudige tekeningen zijn felgekleurd. De lay-out is overzichtelijk. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044766561

Titel Op het potje
Auteur Marion Cocklico
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Zuidnederlandse uitgeverij NV, [2018]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Draai trek en ontdek - Vertaling van: Big Steps - No more nappies. - London, Campbell Books (c)2018
ISBN 9789044766561
PPN 442480911
Thematrefwoord Beweegbare boeken ; Zindelijkheid
Taal Nederlands