Lichtjes in het bos
Boek

Lichtjes in het bos Een magisch verhaal voor het slapengaan (2024)/ tekst Caroline Richards, illustraties Louise Anglicas ; vertaald [uit het Engels] Renate Hagenouw

In dit prentenboek is kleine beer aan het spelen in het bos en kan de weg naar huis niet meer vinden. De vuurvliegjes helpen hem terug naar zijn papa en mama. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Kleine Beer speelt in het bos; de avond valt en hij weet niet meer of hij links of rechts moet. Waar is de weg naar zijn huis? Konijn weet raad: laat je door de vuurvliegjes helpen! Hoe dat gaat? Denk aan leuke dingen - hoe meer je denkt aan leuke dingen, hoe meer de vuurvliegjes gaan gloeien en je de weg terug kunt zien. Kleine Beer denkt aan dolle pret, aan samen koekjes bakken met papa en aan zijn knuffels. Zelfs schrikken van een vliegend monster (uil!) houdt hem niet tegen van 'aan mooie dingen denken' - met aan het eind mama en papa Beer die hem al bij de deur opwachten. Lief kartonboekje met afgeronde hoeken, kleurrijke, herkenbare prenten met een hoofdfiguur die vertedert en verleidt om verder te kijken/lezen. De voorleestekst is op rijm, volgens een vast metrum. Voor elk lezertje dat wel eens bang is in het donker, of niet weet 'hoe de weg naar huis terug te vinden' - laat je helpen, ga op zoek naar positieve gedachten in jezelf en het komt allemaal goed. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036647311

Titel Lichtjes in het bos : Een magisch verhaal voor het slapengaan
Auteur Caroline Richards
Secundaire auteur Louise Anglicas ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, 2024
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Omslag vermeldt: een magisch verhaal voor het slapengaan
ISBN 9789036647311
PPN 442293755
Thematrefwoord Vuurvliegjes ; Verdwalen ; Angst
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdwalen ; Angsten ; Rijmvertellingen