Ugly Girls [Nederlands]
Boek

Ugly Girls [Nederlands] ([2024])/ Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson, vertaald [uit het Zweeds] door Lammie Post

Tilde ontdekt dat haar mislukte schoolfoto op een Instagram-account staat dat @UglyGirls heet. Ze heeft zichzelf nooit als lelijk beschouwd, maar begint te twijfelen. Ze besluit samen te werken met haar klasgenoten Eleni en Jasmine om de persoon achter het account te ontmaskeren. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een eigentijdse YA-roman over sociale media, online pesten, vriendschap en het navigeren door de uitdagingen van de moderne jeugd. Tilde ontdekt dat haar slechte schoolfoto op het nieuwe Instagram-account @UglyGirls staat. Dit doet haar zelfbeeld wankelen. Ze had nooit het idee dat ze lelijk was, maar begint daaraan te twijfelen. Al snel vrezen alle meisjes op school het volgende slachtoffer te worden. Ondanks hun verschillende persoonlijkheden besluiten Tilde, Eleni en Jasmine samen te werken om de persoon achter Ugly Girls te ontmaskeren. Met suspense en modern taalgebruik geschreven. Met enkele losse lijntekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 15 jaar. Lisa Bjärbo (Växjö, 1980) is een Zweedse schrijver en journalist. Ze schreef een klein aantal boeken. Ze won eerder de prestigieuze Astrid Lindgrenprijs. 'Ugly Girls' is het eerste deel van een trilogie.

Specificaties

Nederlands | 9789021685298 | 229 pagina's

Titel Ugly Girls [Nederlands]
Auteur Lisa Bjärbo
Secundaire auteur Johanna Lindbäck ; Sara Ohlsson ; Lammie Post ; Stina Wirsén
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, [2024]
Overige gegevens 229 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Illustraties: Stina Wirsén - Vertaling van: Fula tjejer. - Stockholm : Lilla Piratförlaget, 2020
ISBN 9789021685298
PPN 440424348
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Sociale media ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ugly Girls [Nederlands]
Boek

Ugly Girls [Nederlands] (2024-...)

vol.
Uitgeleend
Lisa Bjärbo