Middernachtkatten en de jacht op de groene diamant
Boek

Middernachtkatten en de jacht op de groene diamant (2024)/ Barbara Laban, vertaald [uit het Duits] door Ans van der Graaff ; met illustraties van Jérôme Pélissier

De magische groene smaragd die de middernachtkatten beschermt, wordt gestolen door een levensgevaarlijke bende. Kattenfluisteraars Nova en Henry wagen zich op verboden terrein om de katten te redden. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend, magisch jeugdboek over de avonturen van twee kinderen die met katten kunnen praten. Nova en Henry zijn kattenfluisteraars - ze kunnen katten verstaan en met hen praten. Hun supertalent moet verborgen blijven, maar dan blijkt de magische groene smaragd, die de katten beschermt, gestolen door een levensgevaarlijke bende. Midden in de nacht wagen Nova en Henry zich op verboden terrein: in een verlaten metrostation, diep onder de straten van Londen. Alles om de katten te redden! Maar hoe steel je een magische diamant terug die slechts één uitverkoren persoon mag aanraken? In spannende, speelse stijl geschreven. Met sfeervolle, paginavullende illustraties in grijstinten. Vanaf ca. 10 jaar. Barbara Laban (1969) is een Duitse auteur. Ze schreef een klein aantal boeken. 'De jacht op de groene diamant' is het tweede deel van de 'Middernachtkatten'-serie en is het vervolg op 'De strijd van de straatkatten' (2023)*.

Specificaties

Nederlands | 9789025886233 | 351 pagina's

Titel Middernachtkatten en de jacht op de groene diamant
Uniforme titel De jacht op de groene diamant
Auteur Barbara Laban
Secundaire auteur Ans van der Graaff ; Jérôme Pélissier
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2024
Overige gegevens 351 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Omslagtitel: De jacht op de groene diamant - Vertaling van: Die Hüter des Smaragdsterns. - Ravensburger, 2022. - (Mitternachtskatzen)
ISBN 9789025886233
PPN 440414520
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten ; Diamanten ; Diefstallen ; Geheimen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Middernachtkatten
Boek

Middernachtkatten (2023-...)

vol.
Uitgeleend
Barbara Laban