Flavour
Boek

Flavour ([2024])/ Sabrina Ghayour, fotografie: Kris Kirkham ; vertaling [uit het Engels]: Kim Steenbergen ; culinaire redactie: Inge van der Helm

Verzameling van meer dan honderd recepten uit de Perzische keuken waarbij de nadruk wordt gelegd op drie elementen: goedkope ingrediënten, eenvoud en smaak. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een overzichtelijk kookboek met meer dan honderd recepten uit de Perzische keuken. In dit kookboek legt de auteur nadruk op de drie belangrijkste elementen van haar Midden-Oosterse keuken: het werken met relatief goedkope ingrediënten, eenvoud en smaak. Door de toevoeging van specifieke ingrediënten of het gebruik van de juiste kruiden en specerijen weet de auteur eenvoudige gerechten naar een hoger niveau te tillen. Bij ieder recept staat duidelijk aangegeven of het geschikt is voor veganisten en vegetariërs. Ook bevatten de recepten suggesties voor combinaties met andere gerechten. Duidelijk en toegankelijk geschreven, met veel smaakvolle kleurenfoto's. Sabrina Ghayour (Teheran, 1976) is chef-kok, geef les op kookscholen en schrijft blogs, artikelen en kookboeken. Ze werd beroemd als gastvrouw van de zeer populaire eetclub Sabrina's Kitchen in Londen, waarbij ze zich specialiseerde in de Perzische en Midden-Oosterse keuken. Haar eerste kookboek, Persiana, is een besteller over de hele wereld. Ook haar volgende kookboeken, Sirocco, Feasts, Bazaar, Simply en Persiana elke dag, zijn zeer succesvol en inmiddels in vele talen uitgegeven. Flavour is haar zevende boek.

Specificaties

Nederlands | 9789461433152 | 240 pagina's

Titel Flavour
Auteur Sabrina Ghayour
Secundaire auteur Kim Steenbergen ; Kris Kirkham ; Inge van der Helm
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Good Cook, [2024]
Overige gegevens 240 pagina's - foto's - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Flavour. - Aster, (c)2023
ISBN 9789461433152
PPN 440278805
Rubriekscode 629.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Midden-Oosterse recepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Midden-Oosterse keuken