Het zinnigste boek dat je ooit zult lezen
Boek

Het zinnigste boek dat je ooit zult lezen hoe we weer zin kunnen maken van de toekomst ([2024])/ Ben Kuiken, redactie: Pim van Tol

Cultuurfilosofische en maatschappijkritische analyse van de invloed van de markteconomie op zingeving in de hedendaagse maatschappij.

Aanwezigheid

Recensie

Een cultuurfilosofische en maatschappijkritische analyse van de invloed van de markteconomie op zingeving in de hedendaagse maatschappij. Waarom knikken we begrijpend als iemand zegt dat de economie moet groeien? Waarom vinden we het normaal onze spullen online bij de goedkoopste aanbieder te bestellen? Ben Kuiken stelt dat het idee van zingeving in de huidige maatschappij door marktwerking gekaapt is, en pleit voor het hervinden van oude waarden als gemeenschapszin en ecologie. Hij daagt de lezer uit om kritisch te zijn op het heersende hedendaagse denken en om collectief te kiezen voor een andere manier van zin geven aan het leven. Vaardig en met filosofische diepgang geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Ben Kuiken is een Nederlandse organisatiefilosoof en schrijver. Hij schreef eerder 'De laatste manager', 'De zinmakers', 'De organisatiefilosoof' en 'Het grote Fröbelboek voor adviseurs' (samen met Marijne Vos). Dit boek is een publieksversie van het promotieonderzoek naar 'sensemaking' waarop Kuiken in 2024 hoopt te promoveren.

Specificaties

Nederlands | 9789493282469 | 181 pagina's

Titel Het zinnigste boek dat je ooit zult lezen : hoe we weer zin kunnen maken van de toekomst
Auteur Ben Kuiken
Secundaire auteur Pim van Tol
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : S2 Uitgevers, [2024]
Overige gegevens 181 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493282469
PPN 441932797
Rubriekscode 309
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zingeving ; Cultuurfilosofie ; Markteconomie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Zingeving