De verdwenen eenhoorn
Boek

De verdwenen eenhoorn ([2024])/ Russell Punter, illustraties: Fabiano Fiorin ; redactie: Lesley Sims ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Ella en haar nieuwe vriend Max vinden een mysterieus boek. Zodra ze het boek openslaan, reizen ze terug in de tijd naar de Middeleeuwen, waar ze een verdwenen eenhoorn op moeten sporen. Help jij ze met het oplossen van de raadsels? Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Een sprookjesachtig kinderboek over een zoektocht naar een gestolen eenhoorn. Ella en haar nieuwe vriend Max ontdekken een mysterieus boek in het schuurtje van tante Ella. Als ze het boek openslaan, reizen ze plotseling terug in de tijd naar de Middeleeuwen, waar ze een reeks raadsels moeten zien op te lossen. Hun missie is om een verdwenen eenhoorn te vinden. Het verhaal bevat meer dan twintig puzzels en raadsels die de lezer op moet lossen om de helden te helpen in hun zoektocht. Hints en antwoorden op de puzzels en raadsels zijn achterin het boek te vinden. Dit boek is deels als een gewoon verhaal en deels als een stripverhaal geschreven, in een vriendelijke, avontuurlijke stijl. Bevat tekenfilm-achtige illustraties met tekstballonnen in kleur en een kaart. Vanaf ca. 9 jaar. Fabiano Fiorin (Lido di Venezia, 1964) is een Italiaanse illustrator, kunstschilder en graficus. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven. Dit boek is deel 1 van de serie 'Raadselavonturen'.

Specificaties

Nederlands | 9781805319337 | 79 pagina's

Titel De verdwenen eenhoorn
Auteur Russell Punter
Secundaire auteur Fabiano Fiorin ; Els Peeters ; Lesley Sims
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2024]
Overige gegevens 79 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een spannend verhaal met raadsels om op te lossen - Vertaling van: The missing unicorn. - Londen : Usborne Publishing Limited, (c)2023. - (Puzzle adventures)
ISBN 9781805319337
PPN 442276931
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puzzels ; Raadsels
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels