De klopjacht op donkere materie
Boek

De klopjacht op donkere materie onbekend deeltje of illusie? (april 2024)/ Dorine Schenk, redactie Yannick Fritschy ; eindredactie Fenna van der Grient

Journalistiek verslag van het wetenschappelijk onderzoek naar donkere materie, met aandacht voor verschillende natuurkundige theorieën over de aard van deze substantie.

Aanwezigheid

Recensie

Een journalistiek verslag van het wetenschappelijk onderzoek naar donkere materie. Het boek beschrijft de zoektocht van natuurkundigen naar de aard van donkere materie, een onbekende en onzichtbare substantie die naar schatting 80 procent van de massa in het heelal vormt. Aan bod komen verschillende natuurkundige theorieën, zoals de mogelijkheid dat donkere materie bestaat uit onbekende elementaire deeltjes, of dat het misschien helemaal niet bestaat en onze wetten van de zwaartekracht incorrect zijn. Pakkend en inzichtelijk geschreven en relatief toegankelijk voor de complexiteit van het onderwerp. Met enkele informatieve zwart-witillustraties en schema's. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Dorine Schenk is wetenschapsjournalist en schrijft voor onder andere NRC, New Scientist en Het Parool. Ze studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam, met astrodeeltjesfysica als afstudeerrichting. In 2022 verscheen haar debuut 'Spookdeeltjes', tevens in de serie 'Pocket Science'. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Pocket Science'.

Specificaties

Nederlands | 9789085718345 | 104 pagina's

Titel De klopjacht op donkere materie : onbekend deeltje of illusie?
Auteur Dorine Schenk
Secundaire auteur Yannick Fritschy
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : New Scientist, april 2024
Overige gegevens 104 pagina's - illustraties - 18 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Veen Media, Amsterdam
ISBN 9789085718345
PPN 440189365
Rubriekscode 538
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Donkere materie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie

Relaties/Serie

Pocket science
Boek

Pocket science wetenschap voor iedereen (2017-...)

vol.
Uitgeleend