ABC
Boek

ABC (2024)/ bedacht door Karina Schaapman, concept en tekst: Studio Schaapman ; met foto's van Ton Bouwer, Allard Bovenberg, Eddo Hartman en Jaap Vliegenthart

De A is van appeltaart, de B van boeken met een spannend verhaal en de Z van zusjes die samen op pad gaan. Oblong hardkartonnen prentenboek met gedetailleerde kleurenfoto's in en rond het Muizenhuis. Met tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Naast de diverse uitgaven rond het Muizenhuis is er nu een ABC-boek. Voor ieder boek van het Muizenhuis worden de decors, de muizen en materialen gefotografeerd van het indrukwekkende, gedetailleerde bouwwerk dat de auteur maakte (en dat ze nabouwde in haar studio). Hierdoor onstaan prachtige platen waarop steeds ontzettend veel te zien is. Zo ook in het ABC-boek waarin de letters van het alfabet aan de orde komen. Elke letter staat als kleine en als hoofdletter in een bovenhoek van de foto; daaronder staat in een witte doorlopende balk de hoofdletter nogmaals en een tweeregelig versje ('B is van boeken, met een spannend verhaal. Ik zie er wel honderd, in iedere taal.') dat ook bij de lastige letters als O, X en Y goed is gelukt. Het versje is gedrukt in een duidelijke schreefloze zwarte letter, waarbij het woord dat begint met de betreffende letter gekleurd is. Oblong uitgave van stevig, glanzend hardkarton die er zowel aan de buiten- als de binnenkant aantrekkelijk uit ziet. Studio Schaapman ontwikkelt, schrijft en maakt alle boeken en materialen rond Het Muizenhuis. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025779467

Titel ABC
Instelling Studio Schaapman
Secundaire auteur Karina Schaapman ; Ton Bouwer
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2024
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 × 25 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Sam & Julia - 1e druk: Amsterdam : Rubinstein, 2016
ISBN 9789025779467
PPN 442528507
Thematrefwoord ABC-boeken ; Rijmvertellingen ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Boek

Het Muizenhuis (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman