Het geheim van paardentaal
Boek

Het geheim van paardentaal ([2024])/ Juli Zeh, met illustraties van Saskia Halfmouw ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Gertrud Jetten

Sokkie is erg bang voor mensen, bij zijn vorige eigenaren is het flink misgegaan. Gelukkig wordt hij gered en komt hij bij Sofie (12) terecht, die superblij is dat ze een verzorgpony krijgt! Maar de kennismaking gaat niet zo soepel als Sofie had gehoopt. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een leerzaam kinderboek over omgaan met paarden. Sokkie, een getraumatiseerde pony, wordt gered en komt bij Sofie (12) terecht. Ondanks haar goede bedoelingen, ziet Sokkie haar als een bedreiging. Sofie moet leren communiceren in 'paardentaal' om Sokkie te laten begrijpen dat ze hem geen kwaad wil doen. Als ze dit niet snel genoeg leert, kan dit ernstige gevolgen hebben voor Sokkie. Het boek bevat achterin ook uitleg over wat Sofie leert, waardoor lezers inzicht krijgen in hoe paarden de wereld en mensen zien. Vriendelijk en meeslepend geschreven, afwisselend vanuit het perspectief van Sofie en Sokkie. Met enkele illustraties van Sofie en Sokkie in grijstinten. Voor lezers vanaf ca. 9 jaar. Juli Zeh (Bonn, 1974) is een wereldberoemde Duitse schrijver, jurist, essayist en sciencefictionschrijver. Haar werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Bruno-Kreisky Award for a political book, de Carl-Amery-Literaturpreis en de Caroline-Schlegel-Preis.

Specificaties

Nederlands | 9789020648836 | 183 pagina's

Titel Het geheim van paardentaal
Auteur Juli Zeh
Secundaire auteur Gertrud Jetten ; Saskia Halfmouw
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2024]
Overige gegevens 183 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Socke und Sophie. - München : dtv Verlagsgesellschaft, (c)2024
ISBN 9789020648836
PPN 440400392
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord Ponyrijden ; Communicatie
Taal Nederlands