Leila and the blue fox
Boek

Leila and the blue fox (2023)/ Kiran Millwood Hargrave with Tom de Freston

Wanneer Leila in de zomervakantien aar haar moeder in Noorwegen vertrekt, is dit het begin van een spannende reis vol nieuwe ontdekkingen en een bijzondere ontmoeting met een blauwgrijze poolvos die onverwachts heel belangrijk voor haar wordt. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Leila is als 6 jarige vanuit het door oorlog verscheurde Syrië gevlucht naar Engeland, waar ze bij haar tante en oudere nicht Mona een nieuw leven heeft opgebouwd. Tijdens de zomervakantie vertrekt ze naar Noorwegen voor een langverwacht bezoek aan haar vervreemde moeder. Leila's moeder is meteoroloog en heeft geld gekregen om een kleine, blauwgrijze poolvos, liefkozend Miso genoemd, te taggen en op te sporen. Dit vormt het begin van een avontuur over de oceaan en het ijskoude poolijs waar Leila's pijn, verwarring en woede over de vlucht uit Syrië en de vervreemding van haar moeder worden blootgelegd. Verteld vanuit Leila afgewisseld met de gedachtes van Miso, die hongerig en alleen door het noordpoolgebied migreert. Meeslepend, emotioneel en mooi vormgegeven boek waarbij de poëtische tekst prachtig verweven is met de grimmige/raadselachtige illustraties in blauw, grijs en zwart. Het boek behandelt thema's als je verloren voelen, vluchtelingen, milieuproblematiek en verstoorde familierelaties zonder zwaar aan te voelen. De reis van Miso is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vanaf ca 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9781510110281 | 241 pagina's

Titel Leila and the blue fox
Auteur Kiran Millwood Hargrave
Secundaire auteur Tom de Freston
Type materiaal Boek
Uitgave London : Orion, 2023
Overige gegevens 241 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst Kiran Millwood Hargrave ; illustraties Tom de Freston - Oorspronkelijke uitgave: London : Hodder & Stoughton, 2022 - Met literatuuropgave
ISBN 9781510110281
PPN 441406041
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Vluchtelingen ; Migratie ; Familierelaties ; Natuur ; Poolvossen
Taal Engels