De Amerikaanse president
Boek

De Amerikaanse president geschiedenis van het machtigste ambt ter wereld ([2024])/ Frans Verhagen

Bespreking van het ambt van de Amerikaanse president, met aandacht voor alle regeringsleiders die Amerika heeft gehad en alle verkiezingen vanaf 1789. Met zwart-witillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een uitgebreid (488 p.) informatief boek over de politieke geschiedenis van de Verenigde Staten, met een overzicht van de presidenten die het land heeft gekend. Amerikakenner Frans Verhagen verbindt het verhaal van het ambt van president met alle regeringsleiders die Amerika heeft gehad en beschrijft hoe zij omgingen met de historie van het land en hoe zij deze mede bepaalden. Met aandacht voor alle verkiezingen uit het verleden van het land, van 1789 tot nu. Analytisch, maar ook onderhoudend en met vaart geschreven. Met kleine zwart-witportretten van de verschillende presidenten. Geschikt voor de meer geoefende lezer. Frans Verhagen (1954) is journalist en historicus, gespecialiseerd in de Verenigde Staten. Hij schrijft geregeld opinieartikelen voor onder meer NRC, De Standaard en De Groene, en publiceerde twintig boeken, waaronder 'Geschiedenis van de Verenigde Staten' en biografieën van Lincoln, de Kennedy's en de Roosevelts.

Specificaties

Nederlands | 9789024464951 | 488 pagina's

Titel De Amerikaanse president : geschiedenis van het machtigste ambt ter wereld
Auteur Frans Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2024]
Overige gegevens 488 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789024464951
PPN 440400546
Rubriekscode Verenigde Staten 337
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Presidentschap; Verenigde Staten; Geschiedenis ; Presidentsverkiezingen; Verenigde Staten; Geschiedenis
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Presidentschap