Wat bezielt de Engelsen?
Boek

Wat bezielt de Engelsen? ([2024])/ Jochem Wijnands

Persoonlijk verslag van een wandeltocht langs de Romeinse Muur van Hadrianus en de zoektocht van de auteur naar de volksaard van de Engelsen. Met kaart.

Aanwezigheid

Recensie

Een reisbeschrijving van een wandeltocht langs de Romeinse Muur van Hadrianus, de muur die Engeland scheidt van 'de Barbaren', de Schotten. Wijnands beschrijft zijn reis, waarin hij op zoek is naar de ziel van Engeland. Op zijn tocht ontmoet hij Britten in hun dagelijks leven en spreekt met hen over hun zorgen, verlangens en hoop voor de toekomst. Hij wordt geconfronteerd met zijn eigen waarden en vooroordelen en ontdekt het belang van nieuwsgierigheid. Persoonlijk, verhalend en met gevoel voor detail geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met een kaart van het wandelgebied in zwart-wit. Jochem Wijnands (1965) is een auteur, wereldreiziger en fotograaf, o.a. voor National Geographic.

Specificaties

Nederlands | 9789492754578 | 221 pagina's

Titel Wat bezielt de Engelsen?
Uniforme titel De nieuwsgierige reiziger
Auteur Jochem Wijnands
Type materiaal Boek
Uitgave [Leiden] : Uitgeverij Brooklyn, [2024]
Overige gegevens 221 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: De nieuwsgierige reiziger
ISBN 9789492754578
PPN 440320968
Rubriekscode Groot-Brittannië 991.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Engeland; Volkskarakter; Verhalen ; Wandeltochten; Hadrianuswal; Reisbeschrijvingen ; Wandeltochten; Engeland; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Groot-Brittannië (Engeland)