Leren lezen Bijbel
Boek

Leren lezen Bijbel Leren lezen en leren over God (2024)/ Jacob Vium-Olesen, illustraties Fabiano Fiorin ; vertaald [uit het Engels] en bewerkt [voor AVI E3/M4] Angelique Bos

Leer de bijbel lezen met deze inleiding waarin verschillende, willekeurige bijbelverhalen worden besproken. Vanaf ca. 6 jaar. AVI E3/M4.

Recensie

Een nieuwe invalshoek in het ruime aanbod aan Bijbelverhalen voor kinderen. Leren lezen met de Bijbel, samen met leren over God. De voorkant van de kleurrijke soft-cover bevat uitsneden van illustraties bij de verhalen. Op de achterkant dansende kinderen met Jezus. Inhoudsopgave voorin en verwijzingen naar vindplaats in de Bijbel bij de verhalen. De overvloedige kleurenillustraties volgen de tekst en laten de emoties van de besproken personages, blij, bang, boos, verdrietig, bewonderend duidelijk zien. Met elf verhalen uit het Oude Testament over de schepping, Noach, Abraham, Jozef, Mozes, Jozua, Ruth, David, Esther, Daniël en Jona. Na een overgangshoofdstuk 'Wachten op een Redder' vijftien verhalen uit het Nieuwe Testament; van kerst, via genezingen en gelijkenissen naar Pasen, eindigend met de stichting van de kerk en uitzicht op het hiernamaals. De korte zinnen en sterk vereenvoudigde teksten zijn doelbewust gericht op beginnende lezers. Citaat uit psalm 109 aan het begin van het boek benadrukt de christelijk-reformatorische geloofsovertuiging, waardoor de doelgroep beperkt wordt. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059990555 | 198 pagina's

Titel Leren lezen Bijbel : Leren lezen en leren over God
Auteur Jacob Vium-Olesen
Secundaire auteur Fabiano Fiorin ; Angelique Bos
Type materiaal Boek
Uitgave Hoornaar : Stichting Uitgeverij Gideon, 2024
Overige gegevens 198 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Easy to read bible. Scandinavia Publishing House (c)2020
ISBN 9789059990555
PPN 442262167
Rubriekscode 223
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel