Elk einde is een nieuw begin
Boek

Elk einde is een nieuw begin (2023)/ geschreven door Gabby Dawnay, met illustraties van Margaux Samson Abadie ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Sandra Hessels

Maak kennis met de magie van de natuur aan de hand van 48 verhalen over de levenscycli van dieren, planten, schimmels en andere natuurverschijnselen, van heel klein tot buitenaards. Met sfeervolle, realistische kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 04/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Natuur en milieu NATUURVERSCHIJNSELEN DAWN

Recensie

Een rijk geïllustreerd boek dat kinderen introduceert tot de magie van de natuur door middel van 48 verhalen over de cycli van verschillende dieren, planten, schimmels en andere natuurverschijnselen. De auteur laat zien dat alles, van een kikker tot een wolk en een ster, een begin, midden en einde heeft, net als elk verhaal. Het boek benadrukt dat de wereld constant verandert, soms snel zoals een uitbroedend ei en soms langzaam zoals een groeiende berg. In vriendelijke en leerzame stijl geschreven. Met fraaie, sfeervolle maar realistische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 jaar. Gabby Dawnay is een schrijver, dichter en televisieschrijver. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789047715030 | 107 pagina's

Titel Elk einde is een nieuw begin
Auteur Gabby Dawnay
Secundaire auteur Margaux Samson Abadie ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2023
Overige gegevens 107 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: Round and round goes Mother Nature. - London : Wide Eyed Editions, 2023. - (Nature's storybook)
ISBN 9789047715030
PPN 439387884
Rubriekscode 550
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurverschijnselen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurverschijnselen