De vlucht wordt duur betaald
Boek

De vlucht wordt duur betaald (2024)/ Loes Gompes

Vluchtverhalen van twee joodse families ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, met aandacht voor de houding van de Nederlandse regering ten opzichte van de Nederlandse joden die Europa probeerden te ontvluchten. Met zwart-witafbeeldingen.

Recensie

Een persoonlijk getint verslag van twee vluchtverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het boek vertelt de verhalen van Simon Gompes en Herman Schpektor, twee joodse tieners die vluchtten voor het antisemitisme dat Europa overspoelde na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Gompes' familie vluchtte via Frankrijk, Portugal en Zuid-Afrika naar Nederlands-Indië, terwijl de familie Schpektor via Frankrijk en Spanje naar Jamaica reisde. Het boek belicht ook de nonchalante houding van de Nederlandse regering ten opzichte van de joodse vluchtelingen. Aangrijpend, onderzoekend en gedetailleerd geschreven. Met historische zwart-witfoto's en een kaart van de afgelegde reizen. Loes Gompes (1956) is een programmamaker, journalist en auteur. Ze schreef een klein aantal boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789021342764 | 363 pagina's

Titel De vlucht wordt duur betaald
Auteur Loes Gompes
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Alfabet Uitgevers, 2024
Overige gegevens 363 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De oorlogsgeschiedenis van twee joodse families - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789021342764
PPN 439143020
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Joodse vluchtelingen; Nederland; Wereldoorlog II; Verhalen ; Jodenvervolging; Nederland; Wereldoorlog II; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Vluchtelingen