Een tijger in de trein
Boek

Een tijger in de trein ([2024])/ Mariesa Dulak, Rebecca Cobb, Bette Westera

Een jongen zit met zijn vader in de trein naar zee. Onderweg stappen er allerlei dieren in, maar zijn vader heeft niks in de gaten. Hij heeft alleen oog voor zijn telefoon. De tijger weet daar wel iets op! Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een zomers prentenboek over een jongetje met een rijke fantasie en zijn telefoonverslaafde vader. In het boek maakt een jongen samen met zijn vader een treinreis naar zee. Tijdens deze reis stappen er allerlei dieren in de trein, waaronder een tijger, zeven krokodillen, een nijlpaardenfamilie, een varken met negen biggetjes en twee aangeklede hondjes. De vader merkt hier niets van omdat hij alleen aandacht heeft voor zijn telefoon. De tijger bedenkt een plan om hier verandering in te brengen. Op rijm en met humor geschreven. Met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar. Mariesa Dulak is schrijver van prentenboeken en jeugdverhalen.

Specificaties

Nederlands | 9789045129617

Titel Een tijger in de trein
Auteur Mariesa Dulak
Secundaire auteur Rebecca Cobb ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, [2024]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Tekst Mariesa Dulak, illustraties Rebecca Cobb, vertaling Bette Westera - Vertaling van: There's a tiger on the train. - London : Faber, 2024
ISBN 9789045129617
PPN 440415233
Thematrefwoord Mobiele telefonie ; Strand ; Vader-kind relatie ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands